Lambeth Kitchen

The Ask
-      A more spacious kitchen
-      Open concept living with a clean, modern design
-      Widen view to a beautiful backyard landscape

The Solution
New space was mandatory to initiate this modern, open concept design. A modest addition was formed and existing partition walls were removed. The ceiling height was increased within the additions foot print to add air, breathing space and potential for large transom windows that produce sun-drenched floors.  A structural post is cleverly integrated within the large island that also boasts expansive storage condensing the need to clutter walls with upper cabinetry.  Bright bamboo floors add to the sunny look.  Kudos goes to the homeowner for wanting to reuse the existing island granite top.  The material was sent to a counter top manufacturer to be cut and polished into new pieces that were repurposed for both the ensuite and powder room vanities.